Year: 2016, Volume: 86, Number: 2

Antimicrobial susceptibility of milk bacteria from healthy and drug-treated cow udder

Nevijo Zdolec, Vesna Dobranić, Ivan Butković, Ana Koturić, Ivana Filipović, and Vinko Medvid

Osjetljivost na antimikrobne tvari bakterija izdvojenih iz mlijeka zdravih i liječenih vimena krava

Comparison of two different primer sets for detection of Pasteurella caballi in bronchoalveolar lavage fluids samples from thoroughbred Arabian foals, using PCR

Zafer Sayin, Osman Erganis, Asli Sakmanoglu, Hasan H. Hadimli, Yasemin Pinarkara, Mehmet Maden, and Huda J. G. Al Shattrawi

Usporedba vrijednosti dvaju različitih kompleta početnica za dokaz vrste Pasteurella caballi lančanom reakcijom polimerazom u uzorcima bronhoalveolarnog ispirka ždrebadi čistokrvnoga arapskog konja

A benchmark study of dairy calf mortality rates on the Islands of Malta and Gozo

Mauro Buttigieg, Matteo Gianesella, and Andrew James

Vrednovanje stope smrtnosti u teladi mliječnih goveda uzgajanih na otocima Malta i Gozo

Comparative therapeutic effect of antiseptic-antibiotic paste for topical treatment of digital dermatitis in dairy cows

El-Sayed El-Shafaey, Yousef Elseady, and Sabry El-Khodery

Usporedno istraživanje terapijskog učinka antiseptično-antibiotske paste za lokalno liječenje digitalnog dermatitisa u mliječnih krava

Blood groups in cats in the city of Zagreb

Tugomir Karadjole, Irina Kovačević, Marko Samardžija, Tomislav Babić, Mario Kreszinger, Berislav Radišić, Ivica Harapin, and Ljiljana Bedrica

Krvne grupe mačaka na području grada Zagreba

Effect of sex on meat chemical composition and fatty acid composition in suckling Pag sheep lambs

Ivan Vnučec, Valentino Držaić, Boro Mioč, Zvonimir Prpić, Zvonko Antunović, and Andrijana Kegalj

Utjecaj spola na kemijski sastav mesa i sastav masnih kiselina sisajuće paške janjadi

Physicochemical properties of meat of Lika Pramenka lambs raised under semi-extensive production system: effects of sex, slaughter weight and season

Ana Kaić, Boro Mioč, Ante Kasap1, and Alenka Levart

Fizikalno-kemijska svojstva mesa janjadi ličke pramenke uzgajane u poluintenzivnom proizvodnom sustavu: utjecaj spola, tjelesne mase pri klanju i sezone

Brucellosis in Turopolje pig breeding in the 2008-2011 period: an overview of laboratory diagnostics and eradication system

Silvio Špičić, Miroslav Benić, Maja Zdelar-Tuk, Sanja Duvnjak, Aneta Karakaš, Tomislav Kiš, Ivica Sučec, and Željko Cvetnić

Bruceloza u uzgoju turopoljskih svinja u Hrvatskoj

Influence of Artemisia absinthium essential oil on antioxidative system of broilers experimentally infected with Eimeria oocysts

Ljiljana M. Kostadinović, Sanja J. Popović, Nikola М. Puvača, Ivana S. Čabarkapa, Šandor M. Kormanjoš, and Jovanka D. Lević

Utjecaj eteričnog ulja bijeloga pelina (Artemisia absinthium) na antioksidativni status tovnih pilića invadiranih oocistama Eimeria spp.

Histopathological changes in the abomasa of fallow deer from the Brijuni islands in Croatia - a short communication

Mirna Robić, Ana Beck, Maja Belić, Romana Turk, and Branka Artuković

Histopatološke promjene u sirištima jelena lopatara na Brijunima - kratko priopćenje

A rare severe enamel defect on an upper pig molar from an early medieval stronghold in Prague (Czech Republic) - short contribution

Wolf-Rüdiger Teegen, and René Kyselý

Rijetko teško oštećenje cakline na gornjem kutnjaku svinje pronađenom u ranoj srednjovjekovnoj tvrđavi u Pragu (Republika Češka) - kratko priopćenje


Back